Marielle_en_Jeroen

Wie is

ZAAMEN is een initiatief van Jeroen van der Toorn en Mariëlle van Meerwijk. Twee mensen met een eigen visie op hoe je succesvol onderneemt. ZAAMEN is voor hen het project waarin alle facetten van ondernemen en managen samenkomen. Als ondernemers willen ze zelf ook een inspiratiebron zijn voor de mensen die bij ZAAMEN komen werken.

Marielle van Meerwijk

Mariëlle

“Ik werk vanuit mijn passie. Dan weet ik dat het goed gaat.”

Mariëlle van Meerwijk (1972) is een duizendpoot. Mariëlle pakt aan wat op haar pad komt én wat haar passie oproept. Zo prikkelde zij haar zintuigen op veel verschillende continenten, woonde in en werkte met andere culturen en deed daarmee veel (levens)ervaring op. Naast haar werk als sales- en productmanager in de farmaceutische industrie voltooide ze haar MBA aan TiasNimbas. Nu is zij ‘Sister’ bij Stichting De Ster en begeleidt zij projecten in ontwikkelingslanden voor Dito Foundation. Daarnaast adviseert zij golfclubs en de Nederlandse Golf Federatie over hoe golfclubs kinderopvang in hun dienstverlening kunnen integreren. Dat kinderen haar passie hebben, kan niet anders als moeder van drie kinderen.

JeroenvanderToorn

Jeroen

Samenwerken is essentieel voor succes. Als je kennis deelt, contacten legt en ervaring uitwisselt, kom je verder. Dat weten Mariëlle en ik als geen ander.”

Jeroen van der Toorn (1968) is multi-ondernemer. Jeroen heeft ervaring in horeca en retail. Zo leidde hij gedurende 18 jaar succesvolle IT-ondernemingen in Nederland, Polen en Tsjechië. Tevens is hij al jaren actief in vastgoedontwikkeling. Jeroen is kritisch en veeleisend, zowel professioneel als privé. Dat moet ook wel, als je zakelijk succesvol wilt zijn, vader van drie dochters bent en zo af en toe ook je liefde voor skiën en zeilen in praktijk wilt brengen.

JohnGerdsen

John

“Geniet van het leven! Ook als je werkt.”

Gastvrijheid zit bij onze huismeester John Gerdsen (1971) in de genen. Als kind was hij niet uit de keuken weg te slaan. Altijd bezig met het bakken van taarten en lekkernijen. Zijn doel? Het anderen naar de zin maken. Na de middelbare school heeft hij van koken zijn vak gemaakt. Het was al snel duidelijk dat de betere restaurants in de provincie Gelderland niet om hem heen konden. Als chef de cuisine heeft hij in die regio jaren gewerkt. Tot een aantal jaar geleden. John wilde naar de grote stad, Amsterdam. Dus het roer ging om. Tijdens de sabbatical die volgde, heeft hij veel gereisd. Ondertussen leerde hij de stad en haar mensen kennen. Zijn carrière vervolgde hij bij Maison van den Boer. Daar ontwikkelde hij zijn gastvrije instelling en managementkwaliteiten verder als storemanager. Nu staat hij voor een nieuwe uitdaging: ZAAMEN op de kaart zetten. Met zijn enthousiasme, humor, sportiviteit, sociale en gastvrije instelling gaat dat zeker lukken.

Richard Spuij

Richard

“If you can, help others; if you cannot do that, at least do not harm them”

Richard Spuij (1986) kun je het beste omschrijven als zorgzaam & gastvrij, een entertainer & ondernemer. Hij groeide op tussen verschillende culturen: in Engeland, Afrika en Nederland. En grijpt iedere kans om stages en activiteiten in het buitenland te ontplooien. Hij houdt van interactie met mensen en schakelt snel. Al jong begon hij vanuit zijn passies te ondernemen. Als muzikant, barista en evenementen-organisator. In zijn vrije tijd is hij professioneel danser en fanatiek skiër. Voor de Hoge Hotelschool Leeuwarden liep hij stage bij Sociëteit Vereeniging in Haarlem. Hij werkte als Clubmanager en zette de Sociëteit commercieel op de kaart. ZAAMEN is zijn nieuwe uitdaging. Met John verzorgt hij het ‘huismeesterschap’. Heb je vragen, zin in een gesprek of wat ‘menselijke’ benzine nodig? Kom gerust langs bij Richard in ‘t Sociale Hart.

Tags

Actueel

 • ZAAMEN Wie is Niels Polak? Wat beweegt hem?

   Niels Polak (37) is webdesigner en fotograaf. Zijn bedrijf Silicium interactive bestaat nu 14 jaar. De Haarlemse fotograaf verstaat de kunst van het vastleggen van beelden die ervaringen kunnen terugroepen…

  01/04/2015
 • ZAAMEN Member aan het woord: Marjolein Aurora

  Bedrijfskundige, model en tv-actrice; die mix maakte van de 24-jarige Marjolein Aurora de eigenaar van het ambitieuze Innocence Model Agency. De start-up heeft hoge verwachtingen voor de toekomst, zo blijkt…

  01/04/2015
 • ZAAMEN Member aan het woord: Anne-Geer Daamen-Fledderus

  Crowdfunding ‘Fientje’ Sinds anderhalf jaar is Anne-Geer bij ZAAMEN bezig met haar passie: betere voorlichting voor kinderen in het ziekenhuis. En wel in een hele bijzondere vorm: prentenboeken. Voor het eerste…

  02/02/2015