Hoe uniek is dit? Muziektheater over de ziel van een oud huis, in een oud huis. En wel in het monumentale Huis Barnaart op de Nieuwe Gracht 7 in Haarlem, bijna naast ons ZAAMEN pand.

Waar gaat dit muziektheater over?

Een oud huis, gebouwd in de 17e eeuw, staat op de nominatie om gesloopt te worden. Is de tijd rijp voor het huis om te verdwijnen, loopt zijn leven ten einde? Of is verzet geboden? Wat verdwijnt er allemaal bij de sloop, behalve de muren en de vloeren? Wat gebeurt er met de sporen van bewoners uit de Renaissance, de Verlichting, de Romantiek en de Moderne tijd die het oude huis in zich draagt en koestert?

HUIS is een literair concert over de ziel van een oud huis. Op uitnodiging van THIM heeft Nelleke Noordervliet een prachtige tekst geschreven en heeft componist Andries van Rossem even fantastische muziek gecomponeerd. HUIS wordt a capella uitgevoerd door Marijke Beversluis als vertelster en het internationaal befaamde vocaal ensemble Quink.

De voorstelling HUIS maakt een tournee langs een aantal bijzondere panden onder de titel ‘HUIS in huis’, ​uitgebracht door THIM Muziektheater.​

Meer informatie en kaarten vind je op de website van Hendrick de Keyser.