HinSA is het adviesbureau dat levensmiddelenbedrijven helpt invulling te geven aan maatschappelijke thema’s, zoals koeien in de wei houden. Dit doen zij vanuit ZAAMEN. Hiervandaan verbinden zij de stad met het platteland.

‘Met zijn vieren hebben we een adviesbureau dat levensmiddelenbedrijven helpt invulling te geven aan maatschappelijke thema’s. Zo managen we voor de zuivelsector een programma om de koeien in de wei te houden. Door heel het land adviseren er ongeveer vijftig parttime Weide Coaches de melkveehouders over hoe ze kunnen starten met weiden of juist beter kunnen weiden. Samen met certificerende instellingen borgen we dat Weidemelk in Nederland, België en Duitsland ook echt van koeien komt die een zeker aantal uur van het voorjaar tot in het najaar in de wei lopen, én waarvan de melk in melk-, kaas- en ijsfabrieken gescheiden wordt verwerkt en getransporteerd.

Mensen reageren met verbazing dat we dit werk vanuit hartje Haarlem doen. Zoveel koeien zijn er toch niet aan de gracht te vinden? We leggen dan uit dat het voor ons juist een voordeel is om vanuit Zaamen te werken. Hier ontmoeten we aan de lunchtafel of tijdens een borrel mensen die niks met koeien hebben, die van ons horen wat er speelt binnen en buiten de Randstad. Op die manier worden stad en platteland met elkaar verbonden.

We ontmoeten jullie graag.

Vriendelijke groeten,

Kees-Jaap Hin, Winnie Mekkelholt, Jessica Cornelissen en Merel Slingenberg