Als nieuw Zaamen-member stel ik me graag even voor. Mijn naam is Thomas Willemze (35 jr) en ik woon met mijn vriendin Amy en kinderen Olaf (3 jaar) en Emma (7 maanden) in Haarlem-Noord.

Ik heb een bedrijfskundige achtergrond en heb me de afgelopen twaalf jaar in diverse functies beziggehouden met het analyseren van data en het bouwen van Excel-modellen. Daarnaast heb ik met schaken een hobby waar ik zo nu en dan mijn werk van maak. Zo ben ik een aantal jaar jeugdbondscoach van de Nederlandse schaakbond geweest en heb ik een half jaar trainingen en trainerscursussen verzorgd in Suriname en op Aruba.

Een jaar geleden heb ik mijn baan bij PostNL opgezegd om onder de vlag van Tabiya Consultancy voor mijzelf te beginnen. Mijn eerste project was het schrijven van een schaakboek. Iets dat al heel lang op mijn lijstje stond. Het boek ligt nu bij de uitgever New In Chess. Het gaat The Chess Toolbox heten en zal in de zomer uitkomen.

Nu het boek geschreven is richt ik mij op data-gerelateerde projecten.

Zoals het stroomlijnen van Excel-modellen: denk hierbij aan vaak wat kleinere bedrijven die veel handmatig werk in Excel hebben. Ik help hen met het structureren en zoveel mogelijk automatiseren van deze bestanden. Dit bespaart ze niet alleen iedere maand heel veel tijd, het maakt ook de kansen op fouten veel kleiner.

Het creëren van dashboards in een Power BI-omgeving: bedrijven hebben steeds meer data, maar weten niet altijd precies hoe ze dit kunnen benutten. Ik help ze met het creëren van het overzicht door deze data te analyseren en bijvoorbeeld dashboards te bouwen. Dit kunnen heel uiteenlopende onderwerpen zijn. Denk hierbij aan overzichten met openstaande rekeningen, het monitoren van KPI’s, de sales performance, klanttevredenheid, kostenanalyses etc.

En met name op het vlak van HR Analytics: dit sluit aan op het voorgaande, maar met een specifieke focus op HR. Ik help bedrijven meer fact-based naar hun HR-kolom te kijken. En breng hun huidige medewerkers en het maken van een strategische planning voor over 5 jaar (welke medewerkers hebben we over 5 jaar nodig?) in kaart. Of aan diverse business cases, zoals bijvoorbeeld het terugdringen van het verloop zodat er bespaart kan worden op recruitment kosten.

Eén dag per week ben ik bij Zaamen te vinden. Loop gerust een keer langs om een kop koffie te drinken!