Koken met de chef: Michiel den Hartogh

In het najaar kun je heerlijk smullen van een overheerlijke wilde bospaddenstoelensoep die bovendien weinig vetten bevat! Goed voor de lijn.

Ingrediënten

500 gram bospaddenstoelen

1 flinke ui

2 teentjes knoflook

Klont roomboter

Kruiden uit de tuin, bv tijm, rozemarijn

1 liter kippen- of paddenstoelenbouillon

Worchestershiresaus

(kook)Room

Peper en zout

 

Bereiding

Was de paddenstoelen goed en snij ze in dunne plakjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook heel fijn. Neem een royale pan en doe er de boter in. Fruit de ui en de knoflook eerst even mee. Voeg daarna de paddenstoelen toe. Voeg de bouillon en de kruiderij (zoals tijm, peterselie) toe en laat het geheel ongeveer 15 minuten pruttelen.

Haal wat paddenstoelen uit de soep voor de garnering. Verwijder de takjes tijm.

Blender de soep glad of iets grover naar keuze. Voeg wat room toe en naar smaak een scheutje worchestersaus, peper en zout.

Nu de warme verse soep uitschenken op diepe borden of in kommen en garneren met de achtergehouden paddenstoelen en wat verse fijngesneden bieslook, tijm of peterselie. Het oog wil ook wat.

 

Serveertip: zorg voor warme borden en wat grof desembrood.