Haarlem Marketing heeft het initiatief genomen om het Haarlem Convention Bureau op te zetten. Kwalitatief hoogstaande bedrijven in Haarlem worden via Haarlem Convention Bureau gekoppeld en samengebracht. Daar worden wij bij ZAAMEN gelukkig van, want kruisbestuiving tussen ondernemende mensen en bedrijven is natuurlijk onze kern. Daarom zijn ook wij deze samenwerking aangegaan!

Haarlem als zakelijke bestemming

Haarlem Marketing en Haarlemse ondernemers zagen kansen en mogelijkheden om de stad als zakelijke bestemming op de kaart te zetten. Zij zetten een adviesraad op en onderzochten wat nodig was om zakelijk bezoek aan te trekken. De unanieme conclusie was dat er sterke behoefte is aan een neutraal en objectief bureau dat als verbindende factor kan optreden tussen vraag en aanbod. Zo gezegd, zo gedaan, en dus zag Haarlem Convention Bureau op 1 februari 2017 het levenslicht en versterkt het sindsdien de culturele en toeristische wervingskracht door locaties en partners in de spotlights te zetten en hun krachten te bundelen.

Locaties, hotels, horeca en toeleveranciers

Opdrachtgevers hebben, zodra ze een bestemming gevonden hebben, vaak diverse en meerdere dienstverleners nodig om het congres, vergadering of event tot een succes te maken. In de eerste plaats zijn dit locaties, hotels en horeca. In de tweede plaats de toeleveranciers zoals audiovisuele partners, cateraars, organisatiebureaus, vervoerders en decorateurs.

Sociaal programma; bij spanning hoort ontspanning

In toenemende mate gaat een (meerdaagse) bijeenkomst niet alleen om de primaire werkgerelateerde activiteiten, zoals een vergadering, training of conferentie. Steeds vaker spelen ook ‘vrije-tijd’-activiteiten een grote rol in het programma. Dit ‘sociale programma’, zoals dineren, winkelen en deelnemen aan een excursie, maakt een groot deel uit van het reispatroon en de uitgaven van de zakelijke bezoeker.

Onafhankelijke adviespartner

Haarlem Convention Bureau kan bij zowel de zoektocht naar accommodaties als bij de keuzes voor het sociale programma een onafhankelijke adviespartner zijn voor iedere (internationale) event- en congresplanner.