Regels geven houvast, daar waar veel mensen samenkomen

Heerlijk! Inspirerend en efficiënt werken en vergaderen bij ZAAMEN. Veel mensen bij elkaar geeft een gezellige reuring en een zeer krachtig en positief effect. Al die ondernemende mensen hebben eenzelfde doel, namelijk succesvol ondernemen!

 

Als flexwerkkantoor ZAAMEN zijn we verplicht om regels op te stellen omtrent het gebruik van de faciliteiten. Onze huis-, tuin- en keukenregels zijn gemaakt om zo prettig mogelijk met elkaar samen te werken. En de buren te vriend te houden. Want ook de buren genieten van hun prachtige woonplek in hartje Haarlem en houden van een positieve sfeer. Laten we dit zaamen zo houden.

 

Toegang

Alleen leden en gasten van leden hebben toegang tot Zaamen. Leden zijn verantwoordelijk voor hun gasten. Het uitnodigen van gasten kan uitsluitend in het Hartland en/of de vergaderruimte(s). De (vrije) werkplekken mogen hiervoor niet benut worden. Een (incidentele) rondleiding voor familie, vrienden of collega’s is prima en wordt zelfs op prijs gesteld mits dit andere leden niet tot last is –  informeer eerst de huismeester.

Huismeester

De huismeester is altijd aanwezig. Meld bijzonderheden altijd direct: wanneer er iets op, kapot, vuil, zoek is, iets ontbreekt, je een klacht of juist een goede suggestie hebt.

Mededelingen

Zaamen plaatst regelmatig mededelingen van algemene aard op de website en de schermen. Kijk hier dus regelmatig op voor afwijkende openingstijden (zoals feestdagen), geplande bezoeken van leveranciers/ aannemers en speciale gebeurtenissen.

Roken

Binnen roken is niet toegestaan. Roken kan buiten. Peuken wel netjes weggooien in de asbakken!

Huisdieren

Het meebrengen van huisdieren is niet toegestaan.

Fiets

Parkeer je fiets bij de brug dus niet buiten de rekken voor de deur! Fietsen mogen niet mee naar binnen worden genomen.

Bellen

Stem je belgedrag af op de ruimte waar je zit en de anderen om je heen. Maak bij twijfel gebruik van de belhokjes en/of vraag anderen of ze hinder ondervinden.  Bel niet in de tuin of op de veranda, gebruik daarvoor het tuinhuis.

Muziek

Het draaien van muziek is niet toegestaan.

Eten & Drinken

In het Hartland wordt eten en drinken geserveerd. Drinken mee nemen naar de werkplek kan & mag, maar eten niet.

Opruimen/ schoonmaken

Zaamen heeft een clean-desk policy. Dit wil zeggen dat je je werkplek of vergaderruimte schoon achterlaat voor een volgend Zaamen lid. Geef gebruikte kopjes, bekers, e.d. af in de bar of keuken. Zaamen wordt dagelijks schoongemaakt.

Printen/ kopiëren/ scannen

Zaamen is voorzien van een professionele en multifunctionele printer-copier-scanners. Bij je abonnement is uitgegaan van ‘fair use’ en ‘Think before you print’

Lockers

Leden kunnen een locker huren. Zaamen is niet verantwoordelijk voor diefstal of verlies van spullen ongeacht of deze zijn opgeborgen in een (afgesloten) locker.

Airconditioning/ ramen

Zaamen is uitgerust met airconditioning, vraag de huismeester hoe deze te bedienen. Stem gebruik af met de aanwezige leden. Zorg bij gebruik van de airconditioning ervoor dat alle ramen gesloten zijn.

Openingstijden/ afsluiten

Zaamen is op werkdagen van 8:00 tot 19:00 uur geopend en in het weekend en op feestdagen gesloten. Ben je de laatst aanwezige op een etage sluit daar dan in ieder geval alle ramen af (op de 3e etage ook het dakraam!) en doe alle verlichting en airconditioning uit.

Tuin

Gebruik van de tuin en veranda is toegestaan van 8:00 tot 19:00 uur.

Reserveren

Werken of vergaderen kan bij Zaamen aan een gereserveerde werkplek op de 2e etage of een willekeurige nog beschikbare werkplek op de 1e etage of vergaderruimte. Zit je (mogelijk) aan een door een ander gereserveerde werkplek of en een door een ander gereserveerde vergaderruimte dan dien je op dat moment een andere werkplek te gebruiken of de vergaderruimte te verlaten.

Gebruik van de naam ZAAMEN

Wij stimuleren het gebruik van de naam Zaamen en het delen van ervaringen door leden op eigen sites, blogs, LinkedIn, Twitter en dergelijke. Het is echter niet toegestaan dit te doen met een zakelijk oogmerk zonder toestemming van Zaamen vooraf. En deel negatieve ervaringen eerst met Zaamen!

Kleding

Bij Zaamen kom je om te werken en verzoeken we je om gepaste kleding en schoeisel te dragen. Geen blote voeten, ontbloot bovenlijf e.d.

Toiletten

Laat de toiletten schoon achter. Meld het de Huismeester als iets vies of op is (wc-papier, zeep, e.d.).

Klachten

Loopt het niet volgens verwachting? Laat het dan direct weten aan de Huismeester.

Algemene voorwaarden

Leden dienen kennis te hebben genomen van de algemene voorwaarden. Meld suggesties met betrekking tot de Zaamen huisregels aan de Huismeester of mail ze naar huismeester@zaamen.nl.